joi, 15 martie 2018

Care sunt cele mai comune afectiuni ale pielii


Oricand ne putem confrunta cu diferite boli care sa ne afecteze confortul vietii de zi cu zi, iar cei care vor sa afle mai multe despre boala Zoster pot apela la DoctorMit, unde vor fi prezentate cauzele, simptomele si tratamentele disponibile. Cei mai multi dintre copii au trecut prin varsatul de vant, stiu cum se manifesta acesta, insa uneori exista riscul ca virusul sa nu fie eliminat complet din organism, astfel ca poate sa isi faca simtita prezenta mai tarziu in viata, insa intr-o forma mai complicata.
Asadar, este vorba despre aparitia in jurul taliei a unor vezicule de lichid, care provoaca mancarime, furnicaturi, durere, dar chiar si senzatia de arsura. De asemenea, cu cateva zile inainte de aparitia veziculelor, bolnavii se pot confrunta cu febra, frioase, dureri de cap si de burta.

Diagnosticul corect
Este important ca boala Zoster sa fie identificata corect si sa nu fie confundata cu o simpla alergie trecatoare, iar dermatologii sunt cei mai in masura sa pregateasca tratamente pentru ameliorarea simptomelor. De regula, efectele bolii sunt vizibile chiar si pana la 4 saptamani, insa veziculele nu lasa in urma cicatrici, iar perioada de vindecare poate fi mai mare in cazul persoanelor cu sistemul imunitar slabit. Totusi, in cazul batranilor situatia se poate complica intrucat veziculele pot deteriora nervii de sub piele, motiv pentru care se confrunta cu dureri cronice.

Factori de risc
Teoretic, orice persoana care a avut varsat de vant este supus riscului de a dezvolta mai tarziu in viata boala Zoster, iar sansele cresc considerabil in randul celor trecuti de prima tinerete, astfel ca peste pragul varstei de 60 de ani, sansele sunt chiar si de 10 ori mai mari. Totusi, alti factori de risc pot fi administrarea de steroizi, anumite medicamente impotriva cancerului, supunerea la stres pe perioade lungi de timp sau sistemul imunitar slabit. De asemenea, unele vezicule se pot forma in zone mai sensibile, precum in apropierea ochilor sau gurii, caz in care situatia trebuie gestionata cu atentie maxima.

Contagiozitate
Afectiunea poate fi contagioasa doar cu persoanele care nu au avut varsat de vant, astfel ca cei care se expun au toate sansele ca mai apoi sa dezvolte aceasta boala specifica copilariei, in special daca este vorba despre femei insarcinate sau copii.

Tratament
Chiar daca nu exista nici un tratament care sa combata efectele bolii Zoster, pacientii pot apela la diferite medicamente antivirale care pot opri evolutia acesteia, astfel ca virusul se tine sub control si scad considerabil sansele de aparitie a unor complicatii. Totodata, pentru ca efectele sa fie ameliorate, de multe ori se apeleaza la diferite creme si lotiuni impotriva mancarimilor si durerii, iar acestea trebuie folosite doar sub atenta supraveghere a medicului pentru a evita o multime de riscuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu