vineri, 5 august 2022

Skiathos este insula care are cele mai uluitoare locuri pentru a vă petrece vacanța

Skiathos  este locul ideal pentru a vă petrece vacanța dacă ceea ce cautați este o destinație care să vă ofere relaxare la cel mai mare grad posibil. Fabrica de Vacanțe nu numai că vă pune la dispoziție cele mai bune oferte în acest sens, ci vă dă și șansa de a experimenta un spectacol senzorial, turistic și vizual de-a dreptul uluitor. Descoperiți istoria bogată, cultura și tradițiile Greciei în timp ce călătoriți în ritmul în jurul insulei.

Un sejur în Skiathos în 2022 este o idee de excepție, cu care în mod sigur veți fi cum nu se poate mai fericit la final.

Mănăstirea Evangelistria

Pe Muntele Athos, în anul 1794, un grup de călugări a înființat o mănăstire care va servi mai târziu drept refugiu pentru revoluționarii greci în ultimii ani ai stăpânirii otomane. Această mănăstire este cunoscută sub numele de Evangelistria. În anul 1807, războinici ai libertății precum Theodoros Kolokotronis, Thymios Vlachavas și Andreas Miaoulis s-au reunit aici pentru a jura libertate folosind o versiune timpurie a steagului folosit în prezent de Grecia, care are o cruce albă pe fundal albastru.

Castelul Kastro

Pentru a se apăra de atacurile persistente ale piraților, capitala insulei Skiathos a fost mutată în acest punct în secolul al XIV-lea din extremitatea nordică mai expusă a insulei. Deoarece în prezent nu există o cale simplă pentru a ajunge la el, venirea aici vă poate determina să faceți un efort suplimentar. Cu toate acestea, Castelul este o atracție care pur și simplu nu trebuie ratată, iar dacă doriți să ajungeți acolo, aveți două opțiuni: fie să conduceți un vehicul cu tracțiune integrală prin rezervația naturală, fie să luați o barcă din portul Skiathos. Din acel punct de vedere, vi se va oferi un tur incredibil al castelului, care acum este în reparație.

Centrul istoric al orașului Skiathos

Sunt atât de multe lucruri pe care le poți vedea în orașul antic Chora încât ar fi păcat să le ratezi, prin urmare este evident că agenda de vacanță ar trebui să includă și ceva timp pentru a efectua un tur de mers pe jos în orașul vechi. Poate că o oră sau două ar fi suficient. Puteți începe de la Cetatea Bourtzi, care a fost construită de venețieni pe o insulă la est de port. De pe terasele sale acoperite de pin, veți avea vedere panoramică asupra portului antic. Pe lângă faptul că este o locație ideală, malul portului are o serie de restaurante și cafenele cu vedere la mările strălucitoare, unde puteți lua masa. După aceea, puteți începe aventura intrigantă în Grecia  pornind prin labirintul de străzi și trepte întortocheate al orașului antic.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu